Oldal kiválasztása

rólam

A jógára a Művészetek Völgyében találtam rá, Kapolcson. Barátnőimmel nyaraltam ott: este koncerteken éltük ki a lázadó énünket, pirkadatra nomád körülmények között élő sátorlakókká változtunk. A buliból hazafelé láttam meg egy hirdetést, hogy hajnalban jóga lesz a réten. A lányok viccelődtek, hogy biztosan nem tudok majd felkelni, de egy erő mégis odavonzott. Az a napfelkelte pedig megváltoztatta az életemet.

Olyan érzés, érzet telítette el a testemet, amihez hasonlót még soha sem tapasztaltam. Minden élővé vált és lüktetett bennem. Kinyílt egy világ, még a fűszálban is a létezést láttam. Megéreztem, milyen csodálatos, amit a jóga adni tud, hogy túlléphetek a testemen és átölelhetem a világot.

Ott, akkor az első jógaórámon eldöntöttem, hogy jógaoktató leszek. Hazatérve azonnal jelentkeztem a Sivananda Jógaközpontban, ahol már zajlott egy oktatói tanfolyam. Tapasztalat nélkül, késve jelentkeztem, de a központ vezetője, Omkára Veres András személyes beszélgetésünk után bizalmat szavazott nekem és lehetővé tette, hogy csatlakozzak a csoporthoz. Örökké hálás leszek neki ezért a döntésért. Bekapcsolódtam és gyorsvonatként elindultam a jóga ösvényén. 2005-óta oktató vagyok és utazó. Utazom magam, és a világ felé.

2017 februárjában, Risikésben, a Himalája lábánál lévő Asramban eltöltött három hét során erősödött meg bennem a gondolat, hogy eddig megszerzett tudásommal és tapasztalatommal minél személyesebben szeretném támogatni a hozzám forduló tanítványaimat. Egy családias stúdiót képzeltem el, ahol az egyéni, vagy kiscsoportos órákon a résztvevők saját tempójukban sajátíthatják el a jóga alapjait. Olyan találkozásokat képzeltem, amikor a körülmények és az érkező pillanatnyi állapotához igazodnak a gyakorlatok, a meditáció. Ahol az itt és most erejével történik a tanulás.

Bő egy évvel később létrejött ez a hely a III. kerültben a Háromhegyek völgyében. Itt szeretném átadni a természethez kapcsolódva, a létezés egy-egy pillanatát a jóga segítségével, úgy, ahogyan én is megtapasztaltam a kapolcsi reggel.

Adamik Ildikó

minősített jógaoktató
(Magyar Jógaoktatók Szövetsége)